Carstyling is een hobby voor duizenden

Carstyling is voor vele duizenden Nederlanders een hobby waar ze zich meerdere uren per weer mee bezig houden. Soms gaat het hierbij om het sleutelen en maken van aanpassingen van de auto en op andere momenten gaat dit over het inwinnen van informatie over bepaalde carstyling projecten of gewoon het bekijken van projecten en auto’s van anderen. Carstyling is gericht op een auto er zo mooi en snel mogelijk uit te laten zien, passend bij de motorische prestaties van de auto. Over de afgelopen jaren is deze hobby zeer populair geworden, wat voor een groot deel ook te danken is aan de film reeks; Fast And The Furious met Paul Walker.

Carstyling en cartuning lopen in elkaar over

Carstyling en cartuning worden regelmatig door elkaar gebruikt en dit is in principe best te begrijpen, omdat de twee elkaar vaak niet zo veel ontlopen. Van origine is tuning vooral gericht op de motorische prestaties, zoals de acceleratie, het geluid dat de auto maakt en de topsnelheid. Carstyling is meer gericht op het zorgen dat de auto passende looks heeft bij deze prestaties. Er zijn tal van zaken die vallen onder carstyling, zoals het blinderen van de ramen, het plaatsen van sportstoelen in het interieur en het verlagen van de bumpers. Er zijn ook diverse aanpassingen die lijken alleen voor het oog te zijn, maar die ook een invloed hebben op de prestaties van de auto, zoals bijvoorbeeld de plaatsing van een spoiler op de auto.

Verschillende merken en modellen lenen zich voor carstyling

Sommige merken en modellen worden veel gebruikt om te carstylen. Bekende auto’s die voor deze hobby gebruikt worden zijn bijvoorbeeld de Subaru Impreza of de Golf GTI. Er zijn steeds meer auto’s die door mensen gebruikt worden om te stylen en tunen en sommige hobbyisten maken er een sport van om juist auto’s die niet voor de hand liggen te stylen. Vaak vallen dit soort projecten erg in de smaak en krijgen deze veel aandacht online en op bijvoorbeeld beurzen en conventies.

Carstyling gemeenschap groeit met de dag

Er is een ongekend grote gemeenschap die zich bezighoudt met carstyling en deze gemeenschap beperkt zich niet tot alleen in Nederland. Diverse online forums bieden een platform voor hobbyisten uit alle windstreken om met elkaar in contact te komen en projecten met elkaar te delen en beoordelingen over verschillende producten uit te wisselen. Het importeren en kopen van onderdelen is de laatste jaren behoorlijk vergemakkelijkt door de komst van steeds meer webshops die gespecialiseerd zijn in carstyling. Ook zijn onderdelen vaak goedkoper dan vroeger, waardoor steeds meer mensen zich interesseren in de machtige wereld van carstyling.

Plaats een reactie