Alles over dakdragers en dakkoffers

Voor de komst van dakkoffers waren veel auto’s uitgerust met een zogeheten imperiaal, ofwel een bagagerek die de mogelijkheid biedt net even wat meer bagage mee te nemen dan dat er daadwerkelijk in de auto past. Echter, aan de imperiaal zaten diverse onprettige nadelen en dat heeft ervoor gezorgd dat er dakkoffers op de markt kwamen. Overigens hebben de dakkoffers de markt niet compleet overgenomen. Ook de imperiaal is nog altijd te verkrijgen.

Dakkoffers

Dakkoffers worden met behulp van dakdragers op de auto bevestigd. Over het algemeen zijn deze dakdragers gemakkelijk te bevestigen. Wanneer de dakdragers op de auto zijn geplaatst, kan de dakkoffer hier eenvoudig op bevestigd worden. Het is een stevige constructie en bij een goede montage is er geen risico op het verliezen van de bagage of het aanbrengen van schade aan de auto. Dakkoffers bieden vele voordelen ten opzichte van de oude vertrouwde bagagerekken.

Dakdragers

Dakkoffers zijn volledig af te sluiten en dit zorgt ervoor dat de bagage optimaal beschermd wordt, onder meer tegen regen, hagel en sneeuw. De bagage blijft volledig droog. Daarnaast is de dakkoffer goed af te sluiten, waardoor de bagage ook beschermd is tegen diefstal. Tot slot bestaat er een aanzienlijk betere aerodynamica en dit zorgt ervoor dat er minder brandstof wordt verbruikt. Deze besparing is uiteraard altijd welkom, zeker in de steeds duurder wordende tijden.

Verschillende soorten dakkoffers

Een bekend merk onder de dakkoffers is Thule. Dit merk heeft al diverse soorten dakkoffers op de markt gebracht. Zo zijn er dakkoffers van Thule die bedoeld zijn om compacte bagage in te vervoeren, maar er zijn ook extra lange dakkoffers van Thule, welke uitstekend geschikt zijn voor het vervoeren van een set ski’s. De Thule dakkoffers bezitten een hoogwaardige kwaliteit en gaan lang mee. Daarnaast zijn de producten van Thule zeer betaalbaar.

Plaats een reactie