Alles over omafietsen

Omafietsen bestaan al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw in het model waarin zij vandaag de dag nog altijd te koop zijn. Vrijwel alle andere soorten fietsen zijn door de jaren heen veranderd aan model om populair te kunnen blijven, maar omafietsen hebben deze veranderingen niet nodig om in de mode te blijven. De kracht ligt in de eenvoud van de fiets, in combinatie met de goede kwaliteit en het behouden van de ouderwetse terugtraprem.

Kwaliteit van omafietsen

De omafiets kent van nature een uitstekende kwaliteit. De fiets is duurzaam en gaat dan ook lang mee bij normaal gebruik. Toch zijn er tegenwoordig ook fietsen van mindere kwaliteit. Dit heeft te maken met het feit dat veel fietsfabrikanten hebben opgemerkt hoe populair de omafiets is. Hierdoor hebben zij de omafiets ook in productie genomen. Enkele fabrikanten zijn uit op massaproductie en willen het liefst zo snel mogelijk en zo veel mogelijk exemplaren van de elektrische op de markt brengen. Dit zorgt ervoor dat er minder aandacht aan de kwaliteit wordt besteed en dit is zonde, zeker ook omdat het ten koste gaat van de reputatie van de kwalitatief hoogwaardige omafiets.

Nieuwe fabrikanten, nieuwe fietsen
Doordat veel fabrikanten de omafiets ook in productie hebben genomen, komen er toch ook fietsen op de markt die in model net even iets afwijken van de standaard omafiets. Voorheen was de omafiets uitsluitend te verkrijgen in zwart of wit, maar tegenwoordig zijn ze er in alle denkbare kleuren, als rood, blauw, roze, geel en groen. Er zijn zelfs fietsen met complete prints en designs. Daarnaast kun je nu kiezen voor een omafiets met een lagere instap, een sportiever stuur of gewone handremmen.

De elektrische omafiets
Relatief nieuw op de markt is de elektrische omafiets. Nu de elektrische fietsen steeds populairder worden, hebben enkele fabrikanten al gezorgd voor de ogenschijnlijk ideale combinatie van de elektrische fiets en de omafiets. Deze variant is van goede kwaliteit en zeer betaalbaar vergeleken met vrijwel alle andere elektrische fietsen.

Plaats een reactie