De voordelen van wallbox laadpalen

Je gaat op zoek naar een laadpaal voor op jouw eigen terrein en tijdens je zoektocht komt je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Ga je voor een conventionele laadpaal, een laadpaal met bijzondere functies of ga je voor Wallbox laadpalen? Wallbox levert laadpalen die veel voordelen hebben. In onze blog vertellen we meer over het merk en van welke voordelen je kunt genieten.

Innovatief product

Wallbox laadpalen zijn innovatieve producten die net even iets meer doen dan laadpalen van andere merken. Vooral voor zakelijke gebruikers is het een ideale oplossing, omdat er gebruik wordt gemaakt van RFID. Een gebruikersidentificatie techniek die ervoor zorgt dat alleen een selectieve groep mensen gebruik kunnen maken van een laadpaal. Ideaal als je niet voor de kosten van anderen wilt opdraaien. Daarnaast kun je de laadpalen van Wallbox verbinden met het internet en via een intuïtieve app kun je veel zaken regelen en inzien. Zoals bijvoorbeeld het gemiddelde verbruik van de Wallbox.

Met de app kun je ook ongewenst gebruik blokkeren en je kunt ook tijdschema’s instellen zodat de lader alleen zijn werk doet wanneer het stroomtarief het laagst is. Door deze handigheden kun je flink wat euro’s besparen en meer controle hebben over hoe en wanneer je jouw elektrische auto oplaadt. 

Een ander belangrijk onderdeel is dat Wallbox de eerste bidirectionele lader heeft uitgevonden en dat is handig voor als je de laadpaal thuis wilt gebruiken. Bidirectioneel laden tussen de EV, het huis en het elektriciteitsnetwerk is daarmee mogelijk terwijl je energie van de auto ook weer kunt teruggeven aan het huis of het elektriciteitsnetwerk.

Wallbox laadpalen zijn allesbehalve lelijk

Door het unieke design zijn Wallbox laadpalen allesbehalve lelijk. Ze zijn zeer compact en ze vallen niet op. Terwijl ze doen waarvoor ze zijn gemaakt; het opladen van jouw elektrische auto. Of die van klanten of zakenpartners als je een variant op de zaak laat installeren. Daarnaast zijn de behuizingen zeer sterk en je kunt de laadpalen zowel binnen als buiten plaatsen.

Plaatsen waar jij dat wilt

Dat heeft als voordeel dat je de Wallbox laadpalen kunt plaatsen waar jij dat wilt. Aan de muur van je woning, in een garage of een carport of op een andere handige plek. Vooral voor carports en garages is de Wallbox een perfecte keuze, want deze ruimtes zijn vaak net groot genoeg voor een gemiddelde auto. Er is vaak geen ruimte voor een conventionele laadpaal die toch in vergelijking relatief veel ruimte in beslag neemt.

Wallbox laadpalen laten installeren

Een belangrijke reden om Wallbox laadpalen te laten installeren heeft te maken met de garantie. Wanneer je de Wallbox zelf hebt geplaatst en hebt geïnstalleerd ben je ook zelf verantwoordelijk wanneer er bijvoorbeeld storingen optreden. Wanneer je voor een installatie kiest heb je die zorgen niet, want dan is de monteur verantwoordelijk. Problemen worden dan ook snel opgelost zodat je weer vlot gebruik kunt maken van de laadpaal thuis of op kantoor. Daarnaast weet een expert ook precies waar die mee bezig is en weet je zeker dat de installatie goed wordt gedaan.

Plaats een reactie