4 redenen waarom reizen met een camper zo leuk is

Wat is er nu leuker dan reizen met een camper? Het klopt dat je misschien op locatie iets minder mobiel bent en je af en toe het chemische toilet moet leeggooien, maar het reizen met een camper kent veel meer voordelen dan nadelen. Ben jij benieuwd wat het reizen met een camper dan zo leuk maakt? Wij geven je 4 redenen om meteen een mooie Knaus camper aan te schaffen of een camper te huren! 

Je bevindt je midden in de natuur

Een groot voordeel van reizen met een camper, is dat je vrijwel overal kunt slapen. Direct aan het strand of midden in de natuur, zolang je een beetje op de regels let kun je de camper bijna overal wel neerzetten. Want stel je eens voor, hoe fijn is het om iedere dag wakker te worden midden in het bos of met uitzicht op zee? Het is wel verstandig om van te voren even na te gaan in welk land dit wel of niet kan. 

Reizen met een camper is betaalbaar 

Er zijn veel plekken in Europa waar je gratis of voor weinig geld de camper kunt parkeren voor een overnachting. Ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Canada mag je vrijwel overal je camper neerzetten. Omdat je een bed en een keukentje in je camper hebt, hoef je geen dure hotelkamers te boeken en kun je zelf boodschappen doen om een maaltijd in elkaar te zetten. Dat is wat reizen met een camper leuk én betaalbaar maakt!

Je hoeft niet te veel mee te nemen 

Als je gewoon uit Nederland vertrekt, biedt een camper veel ruimte voor extra spullen dan een koffer. Ook hoef je niet meer bang te zijn dat jij iets vergeet uit het vakantiehuisje of hotel, omdat je altijd alles bij je hebt in de camper. Ook bij aankomst van je bestemming ben je meteen klaar. Zo hoef je geen tent op te zetten, geen luchtbedden op te blazen en niet alle spullen uit de auto te halen. Dit scheelt een hoop stress! 

Het gevoel van ultieme vrijheid 

Overal kunnen gaan en staan waar je maar wilt geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op een camping te overnachten, maar een plekje midden in de natuur opzoeken en daar overnachten is veel leuker. En is de plek waar je staat toch niet zo leuk of zit het weer niet mee? Dan kun je gewoon meteen vertrekken naar een nieuwe staplaats. En als het wel bevalt, kies je er gewoon voor om wat langer te blijven.

Plaats een reactie