Parkeren met je elektrische auto

Parkeergarage Q-park is een innovatief samenwerkingsverband met de organisatie achter Maestro, het welbekende MasterCard. Door deze samenwerking zal binnen korte tijd niemand meer langs te betaalautomaat hoeven wanneer men de parkeergarage van Q-park verlaat. Door het invoeren van een betaalpas, welke van Maestro dien te zijn, zal men zonder pincode kunnen uitrijden wanneer er tot een maximum bedrag van €50 betaald dient te worden voor het parkeren. In dat geval kan er zonder een pincode bij de uitrit kunnen betalen.

Zonder geld parkeren met je EV

In de toekomst zal betalen zonder geld steeds meer ingezet gaan worden en zowel Q-park als Maestro proberen met deze mogelijkheid de tijd voor te zijn. Op deze manier wordt er een ideale combinatie gevonden tussen comfortabel parkeren en het ‘cashless’ betalen wat toch de toekomst heeft. Nu kan je bij diverse Q-park parkeergarages al met een creditcard of de welbekende chipknip al erg gemakkelijk in-en uitrijden maar omdat de chipknip zal gaan verdwijnen werd het volgend Q-park ook nodig andere mogelijkheden aan te bieden, een samenwerking met Maestro is in dat geval een schot in de roos.

Pilot en start voor elektrische rijders
Er is in zes Nederlandse parkeerfaciliteiten zoals parkeergarage Rotterdam Q-Park Alexandrium en Q-Park Oranjerie in Apeldoorn, een pilot uitgevoerd en naar blijkt is deze nu succesvol afgerond. Het systeem zal dan ook dit jaar nog bij alle Nederlandse en Belgische parkeergarages ingevoerd gaan worden.

Hoe werkt het betalen met Maestro in de parkeergarage?
Wanneer een bankpas het Maestro logo heeft is betalen met een parkeerkaart in Q-park parkeerfaciliteiten dus verleden tijd. Je kunt de betaalpas invoeren bij de inrijd-terminal van Q-park waarbij uw pas geregistreerd zal worden. Wanneer je de parking uitrijdt zal de betaalpas weer ingevoerd dienen te worden. Op dat moment verwerkt het parkeersysteem de betalen voor het gebruik en zal de slagboom openen zodat je gemakkelijk én snel kunt uitrijden!

Plaats een reactie