Autobanden

Nu de eerste EV’s sinds hun volwaardige commercialisatie in 2011 hun eerste tienduizenden kilometers er op hebben zitten komt de belangrijkste onderhoudskost voor een EV in zicht: een nieuwe set banden. Het is uiteraard geen toeval dat net nu 2 belangrijke spelers (Continental en Michelin) elk met een model op de markt komen dat zich op deze nieuwe markt toespitst.

Bandenwissel voor je auto

De geïnteresseerden zullen allicht wel al gezien hebben dat de banden van een EV doorgaans wat smaller zijn en een grotere diameter hebben dan hun soortgenoten met een verbrandingsmotor. De reden hiervoor is natuurlijk het energieverbruik nog verder te reduceren zodat men met eenzelfde batterij verder geraakt (of met een “goedkopere” batterij even ver). Want batterijen kosten nu eenmaal geld.

Verschillende bandenmerken vergelijken

Continental gaat ook nog een stapje verder en spreekt van een aangepast design (vlakke contour, geoptimaliseerde profieldiepte, stijvere ribben en geoptimaliseerd en flexibeler flankontwerp met verlaagd gewicht). Een kleine online speurtocht voor bijvoorbeeld de BMW i3 leerde ons dat: Autobandenmarkt ze niet heeft, Tirendo ze wel heeft, Autobanden365.nl ze niet heeft en Pneus online ze ook niet heeft (tenzij je een thuiskomertje wil installeren). Het beste is om alle autobandengarages via autobandenspot.nl te vergelijken. Kortom, niet alle merken zullen de eerste jaren deze speciale maten produceren, en een telefoontje vooraleer naar de bandencentrale te rijden kan ook helpen.

Plaats een reactie