De Logic scootmobiel

Werd er vroeger nog een beetje vreemd naar gekeken, vandaag de dag is het scootmobiel niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het geeft ouderen of mensen die tijdelijk of permanent slecht ter been zijn toch de mogelijkheid om mobiel te zijn en actief aan de samenleving deel te nemen. Er zijn diverse uitvoeringen te krijgen bij evenzoveel verschillende fabrikanten of dealers.

Aanschaffen van een scootmobiel

U kunt een scootmobiel kopen of huren. Huren is vooral geschikt voor de situatie waarin u slechts tijdelijk een scootmobiel nodig heeft. Een scootmobiel is namelijk erg duur en u moet hierbij toch wel denken aan prijzen die beginnen bij enkele duizenden euro’s. U kunt ook altijd een aanvraag bij uw gemeente indienen om in aanmerking te komen voor vergoeding van een scootmobiel. Afhankelijk van het beleid van uw gemeente en uw persoonlijke situatie bestaan er mogelijkheden dat u door de gemeente een scootmobiel krijgt toegewezen.

Kenmerken van een Logic scootmobiel

Er zijn verschillende merken en typen scootmobiels te verkrijgen, maar hier bespreken we de Logic scootmobiel. Deze is geschikt voor buitengebruik en de fabrikant van dit type scootmodel is Ligtvoet products welke is gevestigd te Helmond (tegenwoordig Handicare). Op hun internet website zijn alle dealeradressen in Nederland te vinden. De kenmerken van de Logic scootmobiel zijn de volgende:

  • De actieradius van deze uitvoering is ongeveer 70 kilometer.
  • De afmetingen zijn (l-b-h) 1395-660-1020mm.
  • Het gewicht zonder de accu is 85 kilogram en met accu ongeveer 145 kilogram.
  • Het maximale gewicht van de gebruiker is vastgesteld op 150 kilogram.
  • De gemiddelde snelheid van de logic scootmobiel ligt rond de 15 km/u en achterwaarts bedraagt deze ongeveer 5 km/u.
  • De zithoogte is instelbaar en kan aan de beenlengte worden aangepast.

Plaats een reactie