Autoverzekeringen vergelijken anno 2021; de beste tips

Heb je dit jaar een nieuwe auto gekocht? Of ben je van plan om binnenkort een andere auto aan te gaan schaffen? Als je eenmaal jouw handtekening onder het koopcontract hebt gezet, moet je met enkele zaken rekening houden. Zo moet je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de beste autoverzekering.

Hoe je de beste autoverzekering kunt vinden? Nou, het aanbod van autoverzekeringen is momenteel behoorlijk divers. Anno 2021 is het advies dan ook om echt een goede vergelijking te maken. Daarvoor kun je het beste onderstaande tips opvolgen.

Kijk goed naar de leeftijd & waarde van jouw auto

Heb je een gloednieuwe auto gekocht? Dan kies je het beste voor een WA volledig casco autoverzekering. Heb je een auto van pakweg 6 á 10 jaar oud gekocht? Dan kies je het beste voor een WA beperkt casco verzekering. Heb je een auto gekocht die ouder dan 10 jaar oud is? Dan kies je het beste voor een WA verzekering.

Simpeler kunnen we het eigenlijk niet maken. Op deze manier weet je de verzekering prima af te stemmen op de leeftijd & waarde van jouw auto.

Zet je schadevrije jaren in

Ga je gebruik van een online vergelijker maken? Dan kun je jouw schadevrije jaren opgeven. Dat is een aanrader, aangezien je op die manier van de nodige korting kunt genieten. Alle verzekeringsmaatschappijen bieden namelijk een korting aan als je (meerdere) schadevrije jaren hebt.

Kijk goed naar de aanvullende verzekeringen

Als je eenmaal een geschikte autoverzekering gevonden hebt, kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. In sommige gevallen is dit een aanrader, maar in sommige gevallen is het geldverspilling. Bepaal daarom voor jezelf of jij mogelijk iets hebt aan één van de aanvullende verzekeringen.

Kijk goed naar de verzekeringsmaatschappij

Neig je naar het afsluiten van een SNS autoverzekering? Dan is het advies om goed onderzoek te doen naar SNS. Ga na wat andere klanten te zeggen hebben en bijvoorbeeld hoe je contact met SNS op kunt nemen. Doe dit uiteraard niet alleen bij SNS, maar ook bij de andere verzekeringsmaatschappijen waar je mogelijke interesse in hebt.

Plaats een reactie