Is private lease een verstandige keuze?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een private lease auto. Je rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand waarbij alles is inbegrepen. Wanneer kies je voor een private lease auto en is het wel zo aantrekkelijk als het lijkt?

Waar op te letten bij private lease?

Voordat je overweegt om als particulier een auto te gaan leasen is het verstandig om een aantal zaken voor jezelf inzichtelijk te hebben:

Wat voor type auto wil je leasen?
Heb je aan een kleine auto voldoende of wil je juist een auto voor het hele gezin. Hoe groter de auto, des te duurder zal de private lease auto zijn.

Hoeveel kilometers verwacht je te gaan rijden per jaar?
Er zijn verschillende kilometerbundels waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende kilometerbundels zijn 5.000, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, 30.000 en 35.000 kilometer. Hoe groter de kilometerbundel des te duurder zal de private lease auto zijn.

Voor welke leaseperiode wil je een private leasecontract afsluiten?
Van te voren dien je aan te geven voor welke leaseperiode je een private leasecontract wilt gaan afsluiten. Bij de meeste leasemaatschappijen kun je kiezen uit een looptijd van 12, 24, 36, 48 en 60 maanden. Hoe langer de looptijd des te voordeliger zal de leaseauto zijn. Het type auto, de kilometerbundel en de looptijd vormen gezamenlijk het leasetarief.

Hoe bepaal je jouw budget per maand?

Overweeg je om een auto te gaan leasen dan is het verstandig om een auto te kiezen die past bij jouw financiële situatie. Bepaal voor jezelf een bedrag dat je maandelijks goed kunt dragen. Ook wanneer er iets tegenzit of jouw financiële situatie er iets minder goed uit ziet. Check hierbij wat je de afgelopen jaren kwijt was aan je huidige auto. Wegenbelasting, verzekering, afschrijving, APK, onderhoud en reparatiekosten. Deze zaken zijn namelijk allemaal inbegrepen in het private leasetarief. Zo heb je een goed beeld van wat je maandelijks kwijt bent aan een auto en hierbij weet je ook meteen je budget voor een private lease auto.

Bij welke leasemaatschappij kun je het beste een private leasecontract afsluiten

Door de enorme vraag naar private lease auto’s zijn er vele leasemaatschappijen in Nederland actief die private leaseauto’s aanbieden. Via Mijn Private Lease kun je betrouwbare leasemaatschappijen met elkaar vergelijken. Je kunt eenvoudig aangeven wat je maximale maandkosten mogen zijn en vervolgens krijg je in één overzicht alle auto’s te zien die passen binnen jouw budget. Per auto kun je zien welke leasemaatschappij deze auto aanbiedt en tegen welke prijs per maand. Vervolgens kun je vrijblijvend een offerte aanvragen voordat je een leasecontract afsluit. 

Plaats een reactie