Alles over TomTom

TomTom is de grootste marktleider in navigatiesystemen en -toepassingen in Europa en behoort zelfs tot de top van de wereld op dit gebied. Toch is TomTom begonnen als eenvoudige Nederlandse onderneming en dat maakt het bedrijf uniek. TomTom is één van de weinige Nederlandse fabrikanten die in zeer korte tijd de wereldmarkt veroverd heeft. De onderneming heeft inmiddels kantoren over de hele wereld en een werknemersaantal van bijna vierduizend personen.

TomTom navigatie

De TomTom navigatie wordt in de auto’s van drie verschillende merken al in de fabriek ingebouwd en dit draagt uiteraard bij aan het grote succes van de fabrikant. Echter, de verkoop van de diverse systemen van deTomTom navigatie loopt ook nog altijd op. De fabrikant zorgt dan ook voor voldoende variantie en innovatie binnen de systemen. Wanneer de nieuwste systemen net op de markt zijn geïntroduceerd, start de fabrikant alweer met het ontwikkelen van een nieuwer product met verbeterde kwaliteiten. Zo blijft TomTom populair en kan de fabrikant de consument steeds opnieuw een beetje meer bieden.

De TomTom Go navigatiesoftware

De TomTom Go behoort tot de meest verkochte producten van TomTom. Dit is ook niet heel vreemd. DeTomTom Go is eenvoudig te bedienen, de stem is helder en duidelijk en er zijn routes te bepalen in heel Europa. Dit maakt dat dit navigatiesysteem veel andere Nederlandse navigatiesystemen overtreft. Veel Nederlandse navigatiesystemen bieden alleen de mogelijkheid in eigen land te navigeren.

Andere innovaties van TomTom

TomTom heeft inmiddels vier productlijnen op de markt gebracht. Op de eerste plaats de TomTom navigatiesoftware voor onder meer iPhones, diverse mobiele telefoons en PDA’s. Dan zijn er de All-In-One navigatiesystemen, die ook wel PND’s worden genoemd. Op de derde plaats de geïntegreerde navigatiesystemen, welke voorkomen bij auto’s van drie verschillende automerken, en tot slot de TomTom Mobile producten, welke speciaal zijn ontwikkeld voor mobiel gebruik.

Plaats een reactie