Luchtverfrissers voor de auto

Je zou denken dat een luchtverfrisser een product is om de lucht daadwerkelijk te verfrissen, maar niets is minder waar. De lucht wordt niet frisser, of schoner, wanneer dit product wordt gebruikt wordt gebruikt.Luchtverfrissers, ook wel huisparfums genoemd, zijn in werkelijkheid producten die een sterke geur afgeven, waardoor zij het vermogen hebben andere luchtjes te overschaduwen. Alle andere luchtjes worden dus overtroffen door de sterke geur van de huisparfums, maar de andere luchtjes verdwijnen niet. Wel is het zo dat de lucht hierdoor door velen als fris en schoon wordt ervaren.

Soorten huisparfums voor auto’s

Zoals schoonmakers en huishoudsters tegenwoordig interieurverzorgers worden genoemd, wordt deluchtverfrisser tegenwoordig een huisparfum genoemd. Dit is de moderne naam voor hetzelfde product. Wel is het zo dat er steeds meer soorten huisparfums op de markt komen. Zo zijn er onder meer spuitbussen, aromalampen, geurende blokjes, elektrische verfrissers en geurzakjes. Daarnaast wordt ook wierook veel gebruikt als huisparfum.

Design luchtverfrissers voor in je auto

Voorheen werden dergelijke verfrissers uitsluitend in het toilet gebruikt, maar tegenwoordig vinden we de verfrissers door het hele huis. Niet voor niets hebben deze producten de verzamelnaam ‘huisparfums’ gekregen. Juist doordat de huisparfums ook buiten het toilet veel gebruikt worden, zijn de heuren aangepast. Naast de standaard geurtjes, die ook wel worden omschreven als toiletgeurtjes, zijn er nu ook luchtjes als kaneel, rozen en lavendel. Niet alleen de geurtjes zijn aangepast, maar ook de designs. Er zijn zelfs huisparfums die zo onopvallend zijn, dat zij gemakkelijk kunnen worden aangezien als decoratie of accessoire.

Schadelijke stoffen inademen tijdens het rijden?

Een kleine tien jaar geleden kwamen de verfrissers in het nieuws met de mededeling dat deze schadelijke stoffen zouden bevatten. Uiteraard is hier onderzoek naar gedaan en enkele huisparfums bevatten inderdaad stoffen die een schadelijke werking hebben op de gezondheid. Echter, de hoeveelheden van deze stoffen zijn zo minimaal dat het geen reële bedreiging voor de gezondheid vormt.

Plaats een reactie