Alles over autoradio’s

De autoradio was het eerste stukje elektronica dat in auto’s werd ingebouwd. Aan het einde van de negentiende eeuw werden de eerste ontwikkelingen al gemaakt en in het eerste kwart van de twintigste eeuw werden de eerste exemplaren aan de consument gepresenteerd. De autoradio verscheen dan ook al voor de introductie van de auto’s op benzine, in wagens die door stoom en elektriciteit werden aangedreven.

Ontwikkelingen van de autoradio

De radio’s voor in de auto zijn natuurlijk erg veranderd in de afgelopen eeuw. Eerst werd het mogelijk om verschillende zenders te beluisteren, vervolgens werden de radio’s uitgerust met een cassette-speler en deze werd weer vervangen door de cd-speler. Tegenwoordig zijn er exemplaren autoradio’s met MP3 en USB-aansluitingen. Daarnaast zijn er veel modellen met een digitaal (kleuren)display, welke niet alleen de zender aan kan geven, maar onder meer ook de nummers die worden gespeeld of de temperatuur binnen en buiten de auto.

Autospeakers

De speakers behorende bij de radio in de auto zijn tegenwoordig meer dan belangrijk, vooral onder de jeugd. Uiteraard zijn alle auto’s van de fabriek uit al voorzien van standaard autospeakers. Voorheen bevonden deze zich vaak in de hoedenplank van de auto, maar tegenwoordig zien we deze steeds meer in het dashboard of in de portieren van de auto. Jonge bestuurders rijden graag rond met enorm kabaal en tegen erg harde muziek zijn de standaard autospeakers niet bestand. Daarom laten veel jongeren extra speakers in de auto plaatsen.

Merken automuzieksystemen

Muzieksystemen voor in de auto worden door een diversiteit aan fabrikanten op de markt gebracht. We kunnen dan ook systemen kopen van zowel zeer bekende als onbekende merken. Voorheen was het niet aan te raden te kiezen voor een onbekend merk, maar tegenwoordig is de kwaliteit van vrijwel alle merken autoradiosystemen uitstekend. Voor de nieuwste snufjes binnen de systemen moet men toch nog wel bij de grote namen zijn.

Plaats een reactie