Alles over parkeersensoren

Steeds meer auto’s worden vanuit de fabriek al geleverd met parkeersensoren. Deze sensoren leveren dan ook groot voordeel op voor bestuurders. Zij zorgen er namelijk voor dat het risico op schade aanzienlijk wordt beperkt.

Hoe werken parkeersensoren?

Het doel van de sensoren is uiteraard om te voorkomen dat u tijdens het inparkeren tegen een paaltje, een voertuig of een ander obstakel botst. Als u gaat inparkeren, en u komt in de buurt van een obstakel, dan hoort u een signaal in de auto. De sensoren bepalen de afstand tussen uw voertuig en het obstakel. Wanneer u met de auto binnen anderhalve meter van het obstakel komt, dan verandert het signaal in een pieptoon. Deze pieptoon verandert in een ononderbroken toon wanneer u binnen een halve meter van het obstakel komt, waarna de auto stopt. Zo voorkomen de parkeersensoren op effectieve wijze dat u tegen het obstakel botst.

De sensoren laten inbouwen

Veel mensen met een oudere auto of een auto die niet van de fabriek komt met ingebouwde sensoren kunnen ervoor kiezen de sensoren zelf te laten inbouwen. Hier zijn diverse varianten in. Een groot deel van deze sensoren wordt ingebouwd door gaten te boren in de achterbumper. Dit is echter niet voor iedereen een gewenste optie en voor mensen met een leaseauto zelfs niet toegestaan. Voor hen zijn er sensoren die eenvoudig op de bumper kunnen worden aangebracht, zonder boren of schroeven.

Toekomst van auto’s parkeren

Naar verwachting zullen alle voertuigen in de toekomst standaard worden voorzien van een parkeersensor. De sensoren hebben grote indruk gemaakt op de markt en besparen zowel de eigenaren van de voertuigen als de verzekeringsmaatschappijen veel geld. Nu al worden steeds meer voertuigen in de fabriek al uitgerust met een parkeersensor. In de nabije toekomst zal de parkeersensor behoren tot de standaard uitrusting van iedere nieuwe auto.

Plaats een reactie