Alles over fietssloten

Fietssloten zijn er in de meest uiteenlopende soorten en maten. Dit betekent dat je een ruime keuze hebt wanneer je een nieuw slot nodig hebt voor je fiets. Daarnaast zijn er natuurlijk fietsen die al een vast fietsslot hebben. Fietsen worden steeds vaker gestolen en dit betekent dat de verkoop van fietssloten stijgt. Echter, niet alle fietssloten zijn goed genoeg om diefstal te voorkomen.

Beugelslot

Wil je je fiets echt goed op slot zetten, dan kies je voor een beugelslot. Dit slot bestaat uit twee losse delen, namelijk een u-vormig deel en een vlak deel om het eerste deel af te sluiten. Je kunt het slot om het frame van je fiets plaatsen en hierbij een deel van een hek of bijvoorbeeld een lantaarnpaal insluiten. Zo zorg je voor de beste beveiliging van je fiets.

Cijferslot
Het cijferslot is een eenvoudig rond slot dat door middel van een cijfercombinatie afsluit. Echter, de cijfercombinatie, van veelal drie cijfers, is heel gemakkelijk te kraken en dat zorgt ervoor dat dit fietsslot behoort tot de slechtste sloten.

Ringslot
Dit is het slot dat het meest wordt gebruikt als standaard slot op fietsen. Dit slot zit aan het fietsframe vast en zorgt ervoor dat het achterwiel wordt geblokkeerd door een stalen pin. Dit lijkt een heel goed slot, vooral ook omdat deze al bij aankoop van de fiets aan de fiets zit, maar in werkelijkheid is dit slot niet heel erg betrouwbaar.

Kettingslot
Een kettingslot bestaat uit een stalen ketting en een hangslot. Hiermee kun je je fiets vast zetten aan objecten, als lantaarnpalen, fietsenstallingen of hekken. Dit is een uitstekend slot. Nadeel is wel dat het slot behoorlijk zwaar is.

Kabelslot
Van het kabelslot zijn twee varianten. Beiden hebben meerdere kabels die in elkaar gevlochten zijn en met een hangslot sluiten. Bij de eerste variant zijn de kabels gemaakt van gewone stalen draden. Deze sloten zijn niet erg betrouwbaar, omdat deze kabels gemakkelijk door te knippen zijn. De tweede variant heeft kabels van gehard staal en deze sloten zijn wel optimaal betrouwbaar.

Plaats een reactie