Wat zijn stadsfietsen?

Met een stadsfiets ben je iedereen te slim af. Je hebt geen last van files, je bent op tijd op je werk of op school en je bent snel in het centrum. Stadsfietsen zijn oerdegelijk, geven een prima prijs-kwaliteitverhouding en er is weinig onderhoud aan dus voor iedereen een stadsfiets.

Kenmerken van een stadsfiets

Op de eerste plaats is deze fiets bijzonder comfortabel te noemen. Op de tweede plaats is de wielbasis langer dan van een gewone fiets en zijn de wielen groter. Het derde kenmerk is de voorvork die flink naar voren is gebogen. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat je makkelijk fiets en dat is natuurlijk ook de bedoeling! Een stadsfiets heeft tussen de een en acht versnellingen dus altijd de juiste stand om zo prettig mogelijk te fietsen. Ook het lage gewicht van deze fiets in belangrijk met optillen en dat zit wel goed, beneden de twintig kilo.

Uitvoeringen van stadsfietsen

De een wil dit, de ander wil dat. Daarom zijn er diverse uitvoeringen van de stadsfiets. Zo kun je kiezen voor remmen op de velg of voor trommelremmen. Ook is er de keuze uit een stadsfiets met terugtraprem of zonder. Je wilt wel of geen bagagedrager, je wilt wel of niet een drager voor bij het stuur met of zonder mandje. Ook met of zonder jasbeschermers is een optie. Natuurlijk is elke fiets voorzien van een degelijk slot, van een kettingkast, van een standaard, van verlichting en van een fijn zittend zadel. Het zal niet verbazen dat je de stadsfiets in vele kleuren kunt krijgen. Niet alleen het frame maar ook de jasbeschermers. Zo is er voor iedereen de juiste stadsfiets!

Prijsindicatie
Je kunt vanaf ongeveer 200 euro een prima stadsfiets kopen. Natuurlijk zijn er veel duurdere stadsfietsen en dan kom je uit rond de 1500 euro.

Plaats een reactie